Shortlist ADG Laus 2019

Calentant motors per la ceremonia d'entrega dels premis

49a Edició

La trajectòria dels premis ADG Laus ha anat adaptant-se a la pròpia evolució de les disciplines del disseny gràfic i la comunicació visual. Al 2004 s'incorporen els Laus Estudiants i al 2014 es crea el Laus Aporta. 49 edicions després, 55 anys més tard, aquests premis són una institució consolidada i madura, els guardons de la qual reconeixen l'excel·lència en Disseny Gràfic, Digital, Publicitat i Audiovisual.

Aquest 2019, la 49a edició de la seva història, hem tingut l'honor de comptar amb més de 1.100 inscripcions, examinades per un jurat de professionals nacionals i internacionals que es va reunir el passat 29 de març i que, va atorgar 306 premis entre bronzes, plates, ors, Grand Laus i Laus Aporta.

Descarrega't la shortlist aquí.

Campanya ADG Laus 2019 de Carles Murillo

Nit ADG Laus 2019

ADG-FAD desvetlla i lliura els trofeus i diplomes als premiats durant la ja tradicional Nit ADG Laus, una celebració del grafisme, que serveix com a punt de trobada per a centenars de professionals del sector i que s'ha convertit en una referència essencial per conèixer les propostes creatives més rellevants de l'any. Aquest any, la Nit ADG Laus se celebrarà el dijous 20 de juny en el marc incomparable de la Barcelona Design Week co-organitzada pel FAD i BCD, i les entrades ja es poden adquirir a un preu especial per a socis de l’ADG.

Trajectòria i maduresa

Els Premis ADG Laus són el pal de paller de l’ADG. Creada al 1961, la nostra associació, creada per 11 “grafistes”, va ser la resposta a la imperant necessitat a Espanya de començar a definir bé una professió en auge arreu del món gràcies a la publicitat i la tipografia modernes, filles al seu torn de les avantguardes europees, i amb un futur que s'intuïa revolucionari. ADG es funda per estudiar i promoure el grafisme i, sobretot, per aconseguir el reconeixement dels seus professionals. És amb aquests objectius a l'ADN que es creen els Premis (ADG) Laus al 1964, el primer guardó espanyol a la qualitat i la creativitat gràfica de tot tipus d'elements utilitzats en la comunicació visual publicitària.
Els Laus van marcar una presa de consciència professional, empresarial i política clarament compromesa amb les noves tendències del disseny gràfic i la comunicació visual, molt més allà del simple recurs estètic.
La solidesa i el prestigi que avalen la seva trajectòria al nostre país fan dels Laus una inapel·lable eina de divulgació de la professió, així com un important exercici de promoció per als seus participants. Així, durant el seu consolidat recorregut, els Premis ADG Laus han servit com a baròmetre del disseny i la direcció d'art i es reafirmen com a líders tant dins del col·lectiu com en la societat en el seu conjunt.

Us esperem en la Nit ADG Laus 2019!

Related news