ADG

El disseny de packaging nacional exalçat a Londres

Els Pentawards 2019 premien a cinc membres i una escola sòcia de l’ADG-FAD

Perfeccionista, de Roberto Núñez

El disseny de packaging nacional torna a estar d'enhorabona. El passat 12 de setembre Londres va acollir la cerimònia de lliurament dels Pentawards 2019, on han estat reconeguts cinc membres i una escola sòcia de l’ADG-FAD.

Destaca el Platinum Pentaward que ha obtingut Roberto Núñez pel projecte “Perfeccionista”. Tal com assenyala el dissenyador, «“Perfeccionista”, de Bodega Davide, és un vi de finca d'edició limitada que té el seu origen en una forma molt personal de treballar, analitzar i entendre la naturalesa, nomenada com a ‘Viticultura Reflexiva’. Amb l'objectiu de connectar emocionalment amb el consumidor i posicionar al producte com un vi premium amb personalitat, es va plantejar un packaging que posa en valor la idea d'imperfecció. Les 697 unitats de l'edició limitada són diferents entre si aportant un valor afegit al producte».

Perfeccionista, Platinum Pentaward 2019 / Categoria: Luxury – Fine Wines, Champagne

L'agència Morillas, dirigida pel nostre soci Lluís Morillas, ha estat premiada en aquesta ocasió amb un Or per “Cinco Jotas” a la categoria Luxe – Gastronomia Gourmet, i un Plata a la categoria Luxe – Edicions Limitades, Sèries Limitades, Creacions per a Esdeveniments.

Cinco Jotas, Gold Pentaward 2019 / Categoria: Luxury – Gourmet Food
Cinco Jotas, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Luxury – Limited Editions, Limited Series, Event Creations

Per la seva part, Supperstudio, fundat pel nostre soci Paco Adín, ha estat guardonat amb dos Silver Pentaward. El primer ha recaigut en l'embalatge de “Monumento”, la nova família de monovarietals de la marca de vins de Makro, considerat pel jurat un homenatge a les diferents professions i oficis creatius com la literatura, la gastronomia, la música, la moda o la pintura.

Monumento, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Beverages – Distributors / Retailers’ Own Brands / Private Labels

Supperstudio ha estat premiat també amb un Plata per l'embalatge de “Bon Fromage”, un disseny especial per al producte estrella d'aquesta marca: les seleccions de formatges per a compartir. El jurat va destacar el valor creatiu d'aquest treball amb un key visual inspirat en la varietat de formes dels formatges, que barreja materials naturals i austers, com el cartó kraft, amb acabats luxosos com el stamping.

Bon Fromage, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Food – Dairy or Soya-Based Products

L'estudi Lavernia & Cienfuegos, liderat per Nacho Lavernia i Alberto Cienfuegos, ha estat distingit per la seva part amb un Plata pel disseny d'ampolla de perfum per a dones de Zara. Segons expliquen els seus autors, «aquesta és la gamma de colònies top de Zara. Vam dissenyar una ampolla de secció quadrada arrodonida, com les bàsiques, i amb una transició contínua i suau entre el cos i el coll. Un pes de vidre característic de les colònies premium i pintura en la paret interior, de manera que l'ampolla tingués com dues pells: l'exterior transparent i la interior en plata (després s'han fet versions en altres colors com a vermell, rosa, etc.). El tap el vam resoldre com a prolongació del coll i afegint-li una coberta exterior transparent perquè tingués el mateix joc de doble pell que el cos».

ZARA, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Luxury – Perfumes

El jove estudi Maba torna a despuntar amb un Silver Pentaward per "Madre Monte", un projecte en cerca de la recuperació de l'essència del cafè i l'origen en la seva versió més premium 100% arábica. Un homenatge en forma d'ones i transparències que exhibeixen les propietats organolèptiques de la beguda així com identitat del seu terreny de cultiu.

Madre Monte, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Beverages – Tea and Coffee – Ready-To-Drink

Estudio Maba també ha rebut un Bronze Pentaward per "Adaras", reconegut amb un Laus de Bronze en la passada edició dels premis ADG Laus.

Adaras, Bronze Pentaward 2019 / Categoria: Beverages – Wine

Tanca el llistat l'escola Elisava, sòcia de l'ADG-FAD des de fa 20 anys, els projectes dels quals "The Black Market", obra de Marina Orvañanos, i "Tila", d'Hugo de Matos, Paola Parodi i Yolanda Santamaria, han estat premiats amb dos Silver Pentawards.

The Black Market, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Body – Packaging Concept Student
Tila, Silver Pentaward 2019 / Categoria: Other Markets – Packaging Concept Student

Related news